Reistips

Toilettas inpaklijst: Tips en essentials

5 mei 2022
toilettas

Vertrek je binnenkort op reis en heb je geen idee wat mee te nemen? Laat staan wat je echt niet mag vergeten in jouw toiletzak op reis. We kennen het probleem en daarom maakten we deze essentiële inpaklijst met handige tips. Onze algemene inpaklijst helpt je verder bij het inpakken van je toilettas.

toilettas

Wat je niet mag vergeten in je toilettas of beautycase

Toilettas

Een toiletzak voorzien klinkt als een logische eerste stap, maar zeker niet vanzelfsprekend. Je zou alles ook los of in een plastieken zak kunnen meenemen. Echter dit is niet duurzaam en onpraktisch om spullen terug te vinden. Indien je nog opzoek bent naar een nieuw model, raden we zeker hangende toilettas aan. Super handig wanneer je beperkt bent in ruimte en het is altijd net dat tikkeltje hygiënischer, aangezien je hem nergens op hoeft te zetten.

Tandenborstel & Tandpasta

We herhalen: tandenborstel én tandpasta. Vergeet je 1 van beide, dan kom je helaas niet ver met je toilettas. Een koker en/of kapje voor je tandenborstel is ook praktisch, op die manier blijft je borstel proper. Past je huidige tandenborstel niet in jouw toilet, kies dan voor een inklapbaar of kindermodel. Vervolgens kan je de tube altijd overbrengen in mini reis tubetjes om wat plaats te besparen.

Tip: berg je tandenborstel en mini-tandpasta op je handbag in je handbagage zodat je tijdens je heen- of terugreis je tanden kan poetsen. Zeker bij lange reizen werkt dit verfrissend.

Crèmes

Het verzorgen van je huid is essentieel op reis, want vaak word je blootgesteld aan veel zon of koude temperaturen. Hierbij is het belangrijk om je te beschermen tegen de zon of om voldoende te hydrateren. Denk daarom aan volgende crèmes:

  • Zonnecrème
  • Gezichtscrème, liefst met een zonnefactor
  • Zelfbruiner voor lichaam en gezicht
  • Bodylotion en/of aftersun
  • Lippenbalsem

Scheermesjes & scheerschuim

De beste scheermeesjes vind je niet altijd bij de lokale drogist, daarom is het interessant om jouw voorkeursmerk zeker mee te nemen. Moest je scheerschuim niet passen, kan je altijd kijken voor een scheerschuimbusje in reisformaat. Je wilt toch niet verwilderd op je vakantiefoto’s staan?

Medicatie & EHBO-kit

Ziekte of een ongeval komt altijd onverwachts, maar een goede voorbereiding kan je helpen die minder leuke momenten toch op te vangen. Volgende medicatie en EHBO-producten mogen zeker niet ontbreken:

  • Pleisters met verschillende afmetingen. Indien er veel strand en/of zwembad gepland staat, neem dan zeker ook waterafstotende pleisters mee.
  • Zuurstofwater: algemeen ontsmettingsmiddel waar je weinig fout mee kan doen en de wonde voldoende mee ontsmet.
  • Steriele doekjes om wonden mee af te deppen.
  • Algemene pijnstiller tegen hoofdpijn en koorts.
  • Medicatie tegen de misselijkheid: vergeet dit zeker niet als je snel reisziek wordt!

Succes met het inpakken van je toilettas en geniet van je reis! Heb je nog tips nodig om je koffer in te pakken? Deze vind je hier!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.