Australië

Top 9 Hamilton Island

7 februari 2020
hamilton island top 9 cover

Hamilton Island staat bekend om het goede weer het hele jaar door en als dichtste uitvalsbasis om Whitsunday Island en Whitehaven Beach te bezoeken. Dit eiland is echter meer dan dure hotels en rijkelui mensen die rondrijden in golfbuggy’s. Wil je het eiland tot in de puntjes leren kennen, dan kan je hier verder lezen. We tellen de negen beste activiteiten af van dit exclusief eiland in de Whitsundays!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Australia (@goossenick) op

9. Live Music aan Main Pool

Een exclusief eiland zoals Hamilton Island pronkt nu eenmaal met haar spectaculaire views. Hiervoor kan je best terecht aan Catseye Beach en meer bepaald aan het Main Pool. Zowel het Main Resort is open voor het grote publiek als het Main Pool. Bijna elke dag verzorgt Hamilton Island een live optreden aan het zwembad. Wil je een cocktail? Dan zwem je naar het hoopje ongeregeld in het zwembad. Ergens daarachter vind je de bar waar je met je kaart naar lust kan swipen.

Kortom, op Hamilton Island hebben we geleerd dat je je Mastercard in je zwembroek of bikini kan steken en rustig voort kan zwemmen.

8. Fish & Chips aan de Marina

Aangezien Hamilton Island een prachtige haven heeft, zou het zonde zijn om daar niet eens van de zonsondergang te genieten. Bovendien moet het niet veel geld kosten om hier een kwalitatieve Aussie maaltijd te consumeren. Het wordt niet meer Aussie dan Fish & Chips knabbelen op een picnic tafel. Daarenboven is het uitzicht prachtig. De baai heeft azuurblauw water dat de Whitsundays typeert en het aantal jachten dat hier ligt per vierkante meter zet Monaco in het schaamrood. Je kan hier voor $13.00 een portie bestellen en delen met je partner. Tenslotte neem je je golfbuggy terug mee naar je accommodatie en heb je je portefeuille eens rust gegeven op het (toch wel) dure Hamilton Island.

hamilton island yachts

7. Spa

Wanneer je toch al die moeite hebt gedaan om op Hamilton Island te overnachten, kan je best all the way gaan en je eens goed laten verwennen. Hamilton Island biedt twee opties aan om in de watten gelegd te worden.

Qualia Resort is dé grote naam van het eiland. Wanneer je hier verblijft kan je een spa behandeling boeken vanuit je resort. Qualia is een plek waar bekendheden, rijkelui en honeymooners naartoe gaan. Kortom, het zal je een pak geld kosten.

Daartegenover staat Spa Wumurdaylin. Hamilton Island is trouwens één groot bedrijf met aftakkingen. Dit betekent dat alle etablissementen en zaken eigendom zijn van Hamilton Island Inc. Een spa behandeling van zestig minuten gaat je al snel $175 kosten. Ik zal het nog eens herhalen, dit eiland is een exclusieve plaats én je bankrekening gaat op een fel dieet staan.

6. Golfbuggy Rally

Het grote herkenningspunt zijn de golfbuggy’s die er gezapig rondrijden. Het plezier dat je beleeft aan zo’n buggy is moeilijk uit te leggen. Simpelweg komt je innerlijke kind terug naar boven. Vooral dan dat van de mannen. Alsof het nog niet voldoende is om van zonsopgang tot zonsondergang rond te rijden op dit prachtig eiland, organiseert Hamilton Island als het ware een golfbuggy rally.

Om deel te nemen, bezoek je de Sports Club aan het Reef View Hotel en vraag je naar een golfbuggy brochure. Kostprijs is $10 per team (per buggy). Het is een ideale manier om het eiland te verkennen en heel het aanbod te leren kennen. Nadat je je mapje hebt, rij je rond en probeer je wat trivia vragen op te lossen. Bovendien is het toegelaten om hulp te vragen aan medewerkers van Hamilton Island.

Protip! Er is een prijs voor diegene die de meeste juiste antwoorden heeft!

hamilton island buggy

5. Uitvalsbasis naar Whitsunday Island

Hamilton Island is het eiland dat het dichtste ligt bij het hoogtepunt van de Whitsundays, Whitehaven Beach en Hill Inlet. Daarom boekten we onze Whitsundays tour hier. Bovendien is het maar een half uurtje varen, wat een groot verschil kan maken als je snel zeeziek wordt.

Indien je geïnteresseerd bent om zulke tours te maken, kijk je best op Viator en Bookme voor speciale promoties. Het kan een enorm verschil maken in prijskaartje om even rond te kijken. Om meer te weten over wat voor tours er beschikbaar zijn, lees je hier verder.

4. Great Barrier Reef

Ondanks wat veel mensen denken, kan je niet vanaf de oostkust van Australië in de zee springen en snorkelen naar het Great Barrier Reef. Het wereldbekende rif ligt meer dan 250 kilometer van de kust. Daardoor ben je steeds afhankelijk van een excursie om je tot daar te brengen. Geen nood, de moeite die je er voor moet doen is het waard. Het Great Barrier Reef behoort tot de grote natuurwonderen der wereld. Het soort fenomeen dat geen extra Photoshop hoeft om je ogen uit je oogkast te doen vallen.

Vanuit Hamilton Island kan je per boot of per vliegtuig tours boeken om één van de meest memorabele dagen van je leven mee te maken. Omdat Hamilton Island één groot bedrijf hebt, heb je slechts keuze uit één touroperator. Hamilton Island Air is hetgeen dat je moet bekijken. Indien je éénmaal over je budget hoeft te gaan, dan is het wanneer je een tour boekt om het Great Barrier Reef te bezoeken. Ik beloof het je dat je niet teleurgesteld zal zijn.

great barrier reef

3. Wandelen

Het gros van de bezoekers denkt er niet aan om zijn of haar wandelschoenen aan te trekken en op pad te trekken in de tropische temperaturen. Toch is Hamilton Island de perfecte bestemming om je in het zweet te werken tussen de bush. Bovendien kan je hier alle opties heel duidelijk online terugvinden.

Wij zwoegden ons door het tropisch klimaat naar Coral Cove. Tijdens onze wandeling zagen we wallabies, kangoeroes , arends en uilen. Ondanks het warme weer was het puur genieten van uitzichten op Catseye Beach en het stille water tijdens zonsondergang. Indien je de wandel vervolledigd kan je op het einde een grote schommel vinden die uitkijkt op de zee. De oranje en paarse tinten die reflecteren in het water tijdens zonsondergang zijn werkelijk onbetaalbaar. Kortom, als je absolute rust wil, wandel dan naar Coral Cove.

2. Catseye Beach activiteiten

Meteen het populairste en grootste strand van Hamilton Island. Er is hier als het ware een encyclopedie aan activiteiten beschikbaar. Aan het Reef View Hotel kan je brochures ophalen die je alles in detail uitleggen. Ik zet hier eventjes de meest relevante opties op een rijtje.

  • Water: kayakken, snorkelen, jetski, windsurfen en duiken
  • Strand: volleybal, voetbal en quad
  • Main Pool: het immens groot openbaar zwembad van nummertje negen
  • Hangmat: het is bovendien vakantie! Neem een goed boek mee en relax!

1. One Tree Hill Lookout

Elke dag kan je op Hamilton Island de zonsondergang ervaren met de helft van het eiland. Het lijkt alsof de tijd even stil staat tijdens ‘Golden Hour‘ want iedereen zet zich op de heuvel met een hapje en een drankje. Laat een pizza leveren, neem je picnic mand mee of knuffel je geliefde, een zonsondergang is nog nooit zo mooi geweest als op One Tree Hill.

Daarbovenop heb je ook de One Tree Hill bar waar je tijdig moet arriveren om plaats te hebben. De snoodaards maken van hun succes gebruik en zetten de Happy Hour wel heel vroeg in zodat je bijna de helft van je dag moet opofferen om een goed plaatsje te hebben voor de zonsondergang. Bovendien scoort de snobisme meter wel heel hoog hier. Dames in hoge hakken en kleedjes en heren met een kostuum aan. Hoewel het zien en gezien worden is hier, is er daarnaast wel plaats voor allerhande reizigers. De heuvel krioelt van de levensgenieters die hier de magie van Hamilton Island ten volle ervaren.

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.