Reisinspiratie

Vier kerst in het buitenland

2 december 2022
wat te doen in Lapland

Kerstmis, de mooiste tijd van het jaar, is in aantocht. Kijk jij er ook al zo naar uit? Kalkoen eten, cadeautjes onder de kerstboom uitpakken en kerstliederen zingen, het is een waar familiegebeuren. Traditioneel vieren we kerst thuis, maar waarom zou je het dit jaar niet in het buitenland vieren? Op zoek naar nog wat inspiratie? In dit artikel raden we je drie bestemmingen aan om kerst te vieren.

Fins Lapland

Als er één plek is waar je Kerstmis moet doorbrengen, is het wel in de thuisbasis van de kerstman himself. In Fins Lapland is de kans op een witte kerst bijzonder groot, want in de winter is het landschap meestal bedekt onder een dikke laag sneeuw. Wil je te weten komen hoe de kerstman leeft en waar hij al die kerstcadeaus stockeert, dan moet je een bezoekje brengen aan de Santa Claus Village, in Rovaniemi. Met een beetje geluk kan je de kerstman zelf spotten – als hij niet aan het werk is tenminste – en kunnen de kinderen met hem op de foto. Die foto van je gebruiken als je je kerstkaarten online bestelt. Van een bijzonder kerstkaartje gesproken!

wat te doen in Lapland

New York

De gigantisch kerstboom op Rockefeller Centrum in hartje New York is meteen de eerste reden waarom je New York in de kerstperiode moet bezoeken. Gemiddeld 50.000 lichtjes hangen er in deze boom, dat moet je toch eens in het echt gezien hebben? Naast het Rockefeller Center ligt een ijsbaan. Jouw wintertrip naar New York is dus niet compleet als je niet tussen de hoge gebouwen geschaatst hebt. Vind je het echter wat te duur en zie je een wachtrij van twee uur niet zitten? Trek je schaatsen dan aan om te schaatsen bij Wollman Rink in Central Park. De ijsbaan is er niet alleen groter, maar ook een pak goedkoper. Verder is deze stad tijdens de feestdagen prachtig verlicht. De etalages zijn wondermooi aangekleed en het aantal kerstbomen is bijna ontelbaar. Een must visit.

Sydney

Wil je Kerstmis écht op een bijzondere manier beleven? Dan moet je naar een land waar het op 25 december zomer is, Australië bijvoorbeeld. Vergeet kalkoen bij de kerstboom, op het strand van Sydney braad je een visje op de barbecue bij 30°C. Australiërs zetten geen kerstboom, maar ze kopen een christmas bush. Dat is een inheemse plant die wat op een kerstroos lijkt. Blijf nog wat hangen in Australië, dan kan je oud en nieuw in Sydney vieren en genieten van grootse en prachtige vuurwerkshows.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.