Vietnam

Vietnam Rondreis in 2 weken (reisroute + tips)

19 januari 2020

Vietnam heeft vele aspecten die tot je visuele verbeelding zullen spreken. Woorden schieten vaak te kort om de pracht en praal van dit land te omschrijven. De uitgestrekte rijstterrassen, kleurrijke authentieke bergvolkeren en bruisende steden wisten ons meteen te bekoren. Laat ons jou meenemen door het land van de rijzende draak! Dit was onze rondreis door Vietnam in 2 weken.

De schitterende ongerepte natuur van Noord-Vietnam

Het noorden van Vietnam is gewoonweg prachtig en bevat zoveel verborgen schatten. Wie de bergen intrekt, zal zeker en vast enkele ‘verborgen pareltjes’ tegenkomen. Zowel de immense landschappen als karakteristieke bergvolkeren zijn werkelijk een droom om op beeld vast te leggen. Gezien de geografische ligging van dit gebied, beginnen eveneens de Chinese invloeden stilaan door te sijpelen.

De bruisende stad Hanoi

Je wordt meteen ondergedompeld in de Vietnamese cultuur bij aankomst in Hanoi. De diepgewortelde Vietnamese cultuur en gastvrijheid zijn prachtig om zien. De ‘hustle and bustle’ van de verschillende marktkraampjes en chaotische verkeer van Hanoi zal zeker een indruk nalaten.

Neem zeker een kijkje in ‘the Old Quarter’! De kleurrijke kleine koloniale huisjes aan het bekende train street zijn een echte aanrader. Op de treinsporen zelf lopen is helaas sinds oktober 2019 strikt verboden.

Hanoi Vietnam

Het dagelijkse leven in Hanoi

Het bekende trainstreet in Hanoi

Het bekende trainstreet in Hanoi

Het authentieke Nihn Binh

Een 100-tal km van Hanoi, ligt het bergachtige Nihn Binh. Onze favoriete beelden in deze provincie werden genomen op het befaamde viewpoint Hang Mua Cave, Tam Coc en in het Van Long Nature reserve. Natuurliefhebbers zullen hier hun ogen uit kijken met de kalkstenen rotsformaties en prachtige meren.

 

Halong Bay, het wereldwonder van Azië

Voor vele reizigers is deze plek het ultieme hoogtepunt. Het gebied van de ‘descending dragon’ met zijn ontelbare kleine, vaak onbewoonde eilandjes vormt een zeer uniek landschap!

 

Vietnam TUI 6
PANO0001

Sa Pa, maak kennis met de Black-Hmong

Onze favoriete stad in Vietnam is Sa Pa en dit om welgeteld 2 redenen: de traditionele bergvolkeren & de eindeloze rijstvelden. Wie graag authentieke portretten wil maken, moet zeker de lokale markt in Bac Ha bezoeken in Lao Cai. Dit is een van de meest kleurrijke lokale marktjes van heel Vietnam, waar eveneens de rituelen van de Black-Hmong zichtbaar worden. De zeer traditionele en sobere manier van leven was enorm interessant om zien.

 

Het bruisende en culturele gezicht van Zuid-Vietnam

 

Zuid-Vietnam heeft een heel ander gezicht dan Noord-Vietnam. Veel hiervan is het gevolg van de Vietnamese oorlog, waarbij Zuid-Vietnam werd gedomineerd door de Vietcong. Tot op heden zijn er nog steeds grote meningsverschillen tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Algemeen kunnen we zeggen dat Zuid-Vietnam meer onderhevig is aan Westerse invloeden en meer in de sporen van de oorlog treedt.

 

Het romantische Hoi An

Hoi An is een niet te missen traditionele stad met veel Japanse en Chinese invloeden die doorheen de hele stad te vinden zijn. Letterlijk betekend Hoi An ‘inion in peace of harmony’ en staat o.a. bekend vanwege zijn kleurrijke lampionnen en handgemaakt borduurwerk. Het is vooral de ‘old town’ die helemaal tot de verbeelding spreekt en eveneens UNESCO-werelderfgoed is.

Tip: op elke 14de van de maandkalender wordt het Full Moon Festival georganiseerd.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lesley van Loon (@lesleystraveldiary) op

Bach Ma Nationaal park, de zuiderse natuur

Ook in het zuiden van Vietnam is er mooie natuur te vinden. In Bach Ma Nationaal Park zijn veel Franse invloeden terug te vinden tussen de pracht van de natuur. Het park staat bekend vanwege zijn verschillende watervallen die je tijdens een jungletocht kan bezoeken. De hoogste waterval van het park is zelfs 1415 m hoog!

Ho Chi Mihn, een overweldigende stad

Het voormalige Saigon was de hoofdstad van Zuid-Vietnam en eveneens van het Franse Indochina. De stad kan het best omschreven worden als open, modern met Westerse en voornamelijk Franse invloeden. Deze zijn terug te vinden in bijna alle belangrijke gebouwen in Ho Chi Mihn, als het postgebouw en de kathedraal.

De Mekong delta ligt ten westen van Ho Chi Mihn en vormt de belangrijkste voedselbron voor meer dan 20 miljoen mensen. Langs deze rivier kan je zien hoe het lokale leven zich voortzet en hoe lokale producten als kokosnoten worden verwerkt.

DSC05223
DSC05235

Rondreis doorheen Vietnam in 2 weken

Hieronder vind je onze reisroute van 2 weken doorheen Vietnam.

 • Dag 1: Hanoi
 • Dag 2: Hanoi – Ninh Binh – Hanoi
 • Dag 3: Hanoi – Lao Cai
 • Dag 4: Lao Cai – Sapa
 • Dag 5: Sapa
 • Dag 6: Sapa – Hanoi
 • Dag 7: Hanoi – Halong Bay
 • Dag 8 Halong Bay – Hanoi – Hoi an
 • Dag 9: Hoi An
 • Dag 10: Hoi An – My Son – Danang – Hué
 • Dag 11: Hué
 • Dag 12: Hué – Saigon/Ho Chi Minhstad
 • Dag 13: Ho Chi Minhstad
 • Dag 14: Ho Chi Minhstad

 Lees hier alle unieke weetjes over Vietnam (inside information van een local!) 

Pin deze praktische blog & save het voor later!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.