Reistips

Vliegen vanaf luchthaven Eindhoven

1 november 2022

Op vakantie vanuit België? Ook dan is Airport Eindhoven een ideaal vertrekpunt. Maar hoe zit het met parkeren op Eindhoven Airport?

Wanneer je vanuit België naar het buitenland wilt reizen, is vliegen via luchthaven Eindhoven een interessante optie. Vanuit Antwerpen is dit maar een uurtje rijden en dus niet veel verder dan de luchthaven van Zaventem. In dit artikel lees je voor  welke bestemmingen de luchthaven van Eindhoven interessant is en hoe dat juist zit met parkeren op deze luchthaven.

Parkeren luchthaven Eindhoven

Wanneer je vliegt vanaf Eindhoven, dan moet je eerst op de luchthaven geraken. Je doet dit het makkelijkste met de wagen. Alternatieven zoals het openbaar of met de taxi reizen kan ook, maar de hoge prijs en soms beperkte flexibiliteit is hier een nadeel. Door op een vergelijkingssite parkeren luchthaven Eindhoven te vergelijken, vind je altijd de scherpste prijs voor een parkeerplaats. Het vergelijken van parkeren op luchthavens is vergelijkbaar met vliegtickets vergelijken. Het verschil in de kosten kan soms frapant zijn, alsook geeft het je een goed overzicht.

Meer dan 80 bestemmingen

Met meer dan 80 bestemmingen is de luchthaven Eindhoven zeker een interessante luchthaven. Vanaf omgeving Brussel is Eindhoven maar ongeveer 1,5 uur rijden en van Antwerpen zelf maar een uurtje. 80 bestemmingen lijkt misschien niet zoveel, in vergelijking met Brussels Airport met meer dan 145 bestemmingen. Maar het loont toch de moeite om Eindhoven te overwegen. De luchthaven van Eindhoven biedt echter vluchten naar heel veel kleinere luchthavens in bijvoorbeeld Polen en Italië

Luchthaven

Van Eindhoven naar Polen

Via de luchthaven Brussel vlieg je naar Polen Warschau. Wil je op een andere luchthaven vliegen? Kies dan airport Eindhoven. Je kan dan kiezen uit luchthavens in Gdańsk, Katowice, Krakau, Lublin, Modlin, Poznań, Rzeszów, Warschau en Wroclaw.

Van Eindhoven naar Italië

Nog een voorbeeld; stel je wil naar Italië op vakantie. Via Brussel vlieg je naar Milaan, Bologna en Rome. Via de luchthaven Eindhoven zijn er meer bestemmingen, namelijk Bologna, Brindisi, Catania, Milaan, Bergamo, Napels, Pisa, Rome en Venetië. Direct naar de bestemming vliegen scheelt reistijd en kosten om op de bestemming te geraken.

Enkele handige artikels boordevol reistips over Italië:

Bestemmingen vergelijken

Zoals je ziet zijn er meer bestemmingen te bereiken wanneer je slim luchthavens vergelijkt. Je kan uiteraard je tickets via een vliegtickets vergelijkingssite boeken. Op de website van de luchthaven heb je echter het beste overzicht van actuele bestemmingen. Bovenstaande voorbeelden kunnen ook veranderen afhankelijk van de periode waarin je vliegt.

Waar kun je wat regelen?

Vliegtickets vanaf airport Eindhoven kun je via een ticketwebsite kopen of via de luchtvaartmaatschappij. Parkeren op luchthaven Eindhoven boek je het beste via een website voor parkeeraanbieders vergelijken. Moet je vroeg vliegen vanaf airport Eindhoven? Dan kun je bij de Tulip Inn op het vliegveld overnachten. De kamers zijn geluiddicht gemaakt zodat je geen last hebt van het vliegverkeer. Zo stap je uitgerust in het vliegtuig. Zo’n arrangement wordt ook wel Park, Sleep & Fly genoemd. Dit is echter vaak de duurste optie van parkeren.

Welke parkeermogelijkheden zijn er?

Shuttle parkeren is de goedkoopste manier van parkeren. Je wordt gehaald en gebracht en je reist via shuttlebus van en naar parkeerplaats en luchthaven. Valet parking is de volgende optie. Deze is goed betaalbaar. Je gaat met je eigen wagen naar de luchthaven waarna je de sleutels aan de chauffeur van de parkeergelegenheid geeft. Hij of zij parkeert je wagen en brengt deze weer naar de luchthaven wanneer je terugkomt van je reis. Park & Walk is een duurdere optie, maar laat je wel toe vlak bij de luchthaven te parkeren. Je dient wel te lopen vanaf de parkeerplek naar de luchthaven.

Regel parkeren voor je op de luchthaven bent

Goed begonnen is half gewonnen, daarom boek jouw parking best op voorrand. Het voordeel van op voorhand je parkeren op Eindhoven airport te boeken, is dat je geen regelwerk meer hebt als je parkeert. Door vooraf te betalen, weet je bovendien zeker wat de kosten zijn en voorkom je verrassingen achteraf. Lekker ontspannen op reis vertrekken!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.