Indonesië

Wat je moet weten over de Geheime Gili’s

11 december 2017

De geheime Gili’s, ook wel gekend als Secret Gili’s, liggen in het zuidwesten van Lombok. Wij bezochten in oktober 3 van de 15 eilanden, namelijk Gili Nanggu, Gili Sudak en Gili Kedis. De eilanden van de geheime Gili’s zijn vaak onbewoond en helemaal niet toeristisch! Deze eilanden moesten we toch eens bezoeken !

Echte zeesterren op Gili Kedis

Gili Nanggu, één van de Geheime Gili’s

Gili Nanggu is een eilandje dat op 30 minuten van de haven van Lembar in Lombok ligt. Wij namen vanuit Kuta de taxi (ongeveer 1,5 uur) naar de  haven van Lembar, waar we een klein traditioneel bootje namen om naar de Geheime Gili eilanden te varen. Deze 3 eilanden liggen allemaal erg dicht bij elkaar en hebben geen haven, dus een klein traditioneel bootje is zeker en vast de makkelijkste optie!

 Tip: vraag aan een taxi chauffeur of hij een trip naar de Geheime Gili eilanden kan regelen, zij kennen meestal de juiste mensen en zullen dit met plezier voor je regelen!

Aangekomen op Gili Nanggu voel je je in een totaal andere wereld. Het is helemaal niet te vergelijken met de populaire Gili eilanden (Gili Trawangan, Gili air en Gili Meno), waar veel toeristen hun vakantie doorbrengen. Zo is er op Gili Nanggu maar 1 plek waar je kan overnachten, Gili Nanggu Cottages & Bungalows, hier betaal je ongeveer 30 euro per nacht. Wij hebben niet overnacht op Gili Nanggu en kozen voor een dagtrip naar de Geheime Gili eilanden. Wie echt even van de wereld wil zijn en in alle rust wil vertoeven, kan op het eiland zeker en vast overnachten!

Snorkelen op Gili Nanggu

De ‘hoofdattractie’ op dit eiland is zonder twijfel snorkelen, hierna kan je nog een romantische strandwandeling maken. Het kan zijn dat er nog een tiental andere mensen aanwezig zijn, maar als je wat langer blijft hangen, ben je op de duur helemaal alleen ! Het snorkelen gebeurt dichtbij het strand, waar je al verschillende mooie vissen en koraal ziet! Het koraal op Gili Nanggu is véél mooier in vergelijking met de populaire Gili eilanden. Spijtig genoeg, is het koraal ook hier stilaan aan het afsterven, ook al doen de mensen hun best om dit zo goed mogelijk te bewaren.

De prachtige onderwater wereld bij Gili Nanggu

Snorkelen bij Gili Nanggu

Geheime Gili's

Het koraal bij Gili Nanggu

Gili Sudak

Vanuit Gili Nanggu ben je met de boot op 10 minuutjes op het volgende eiland. Tijdens de middag maakten we een tussenstop op het eiland Gili Sudak, waar we lunch hadden in Nirvana Gili Sudak. Gili Sudak is een bewoond eiland, waar enkel vissersgezinnen wonen. Er is 1 restaurant waar je ook kan overnachten. Je kan hier verrukkelijke verse vis eten voor belachelijk weinig geld (4-5 euro pp). Deze wordt ‘s ochtends gevangen en erna heerlijk bereid op het strand, verser dan dit ga je niet krijgen!

Geheime Gili's

Droneshot van Gili Sudak

IMG_7090
IMG_7072
IMG_7081

Gili Kedis

De laatste stop was op het eiland Gili Kedis. Dit super kleine en schattige eiland is maar 2 minuten verwijderd van Gili Sudak, we konden er bijna naartoe zwemmen ! Het woordje ‘klein’ mag je letterlijk nemen, het eiland is maar iets groter dan een tennisveld. De lokale bevolking noemt dit eiland ook wel het ‘honeymoon island‘, omdat dit eiland de vorm van een hart heeft. Midden op het eiland staat een soort van ‘bar’, waar je iets kan bestellen om te drinken. Vrij grappig aangezien dit eiland zo klein is en ze er dan toch een barretje hebben gezet . Verder staan er een paar stoelen en 2 schommels! Gili Kedis is omringd door verschillende bergen, wat een mooie groene oase vormt!

 

Geheime Gili's

Welkom op Gili Kedis met het kleine barretje

Geheime Gili's

Droneshot van Gili Kedis

 

Waarom zou ik een trip naar de geheime Gili eilanden doen?

 1. mooie onderwaterwereld, met kleurrijke vissen en koraal
 2. rust
 3. amper toerisme
 4. kleine, tropische eilanden
 5. back to basics feeling
 6. ontsnappen aan massatoerisme 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

1 Reactie

 • Antwoorden De Gili eilanden, over- of ondergewaardeerd? - Het is de Merckx 23 juni 2018 at 23:12

  […] Wij bezochten ook de minder populaire Geheime Gili’s, onze ervaring lees je hier! […]

 • Geef een Antwoord.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.