Nederland

Wat te doen in Eindhoven (citytrip)?

18 januari 2019

Eindhoven, de stad van design & innovatie! Deze moderne stad is gelegen in de provincie Noord-Brabant en is maar 1 uurtje rijden vanuit Antwerpen. Ideaal voor een weekendje weg dus . Veel te vaak denken we aan steden als Amsterdam, Brugge, Knokke, Rotterdam om een weekendje te verblijven. Wie op zoek is naar een leuke, dynamische en interessante stad niet al te ver weg? Stop met zoeken, start je ontdekkingstocht door Eindhoven!

 

Waarom is Eindhoven de perfecte citytrip? 

De verlichte achtergrond van Eindhoven 

Eindhoven is een stad met een enorm interessante geschiedenis die de stad nog steeds vorm en karakter geeft. De meesten mensen linken Eindhoven nog steeds met het Nederlands elektronicaconcern Philips, dat zijn roots heeft liggen in de stad. Voor de vestiging van de gigant Philips was Eindhoven een kleine Middeleeuwse stad, maar dit veranderde snel wanneer Philips zich hier in 1891 kwam vestigen. In de jaren ’90 veranderde er veel, aangezien er veel ontslagen vielen, en Philips naar Amsterdam trok. Er kwamen verschillende delen en gebouwen van de stad leeg te staan, die ervoor in gebruik waren door Philips. Uiteraard moesten deze gebouwen een tweede leven krijgen en wie kan dat beter dan de stad van design & innovatie?!

De vele start-ups, creatieveling, designers, ontwerpers en technici sloegen de handen in elkaar en creëerden zo een uniek karakter . Het mooiste voorbeeld hiervan is Strijp-S!

Onze favoriete plekjes in de stad

1. Strijp-S

Strijp-S is het nieuwe en bruisende stadsdeel van Eindhoven waar jouw innerlijke creatieveling zeker en vast zal naar boven komen. In zijn vorig leven was Strijp-S het oude Philips terrein, maar nu vormt het de ideale plek om te brainstormen en worden er ontelbaar leuke nieuwe projecten op poten gezet door ondernemers en initiatiefnemers.

Hier vind je enkele van de meest hippe lunchplekjes waarvan:

Ben je toch meer een doorwinterde fashionista? Neem dan zeker een kijkje in:

  • Urban Shopper
  • YKSI
  • MLY Pilot store
  • Gusj Market Eindhoven

Vershal “Het Veem“. Je kan deze versmarkt een beetje vergelijken met het Belgische ‘CRU’, waar horeca en winkelen samenvloeit. Dit is een plek waar ondernemers hun voorliefde voor eten en drinken waarmaken. Hier vind je de heerlijkste en meest ambachtelijke producten waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan.

Uiteraard kan je ook altijd gewoon komen ‘chillen‘ op het terrein van Strijp-S!

Eindhoven tips

Het indoor skatepark in Strijp-S

2. Enversed, escape reality

Even nood om je volledig te laten gaan in een totaal andere wereld? Go for it in Enversed, Europa’s grootste Virtual Reality Center! Wij zijn al 2 x geweest omdat we het gewoon zo enorm leuk vonden. Het is zowel met een kleine als grotere groep mogelijk om verschillende spelletjes te spelen. Zonbies jagen, hamburgers bakken of pinguïns stapelen, keuze genoeg!

Vind hier meer informatie omtrent prijzen.

Eindhoven bezienswaardigheden

Enversed – VR in Eindhoven

Eindhoven bezienswaardigheden

Voorbereiding op het zombie spel

 

3. Het Philips museum

Een museum bezoeken is vaak niet echt de meest opwindende ervaring. Kinderen vinden dit vaak enorm saai en ééntonig. Het Philips museum is hier een uitzondering op! Gelegen in het hartje van Eindhoven en zeker en vast een bezoekje waard. Het marketingteam van het Philips museum heeft verschillende entertainende tours en rondleidingen samengesteld, voor zowel groot als klein. Zo heb je de ‘Lampjes speurtocht’‘, ‘Mission Eureka‘ en de ‘Design tour‘.

Bij zowel de Design tour als Mission Eureka krijg je een iPad ter beschikking die je zal leiden en entertainen tijdens je bezoek door het museum. Bij de Design tour zal je op zoek moeten gaan naar bepaalde symbolen die jou enerzijds meer informatie zullen geven over Philips en anderzijds jou interactief met de materie laat omgaan. Mission Eureka is een iets klassiekere rondleiding, waar je kennis over bepaalde onderwerpen in het museum getest zal worden. Opletten is dus de boodschap! Mission Eureka zal op vlak van kennis de grootste meerwaarde bieden voor de volwassenen. Als laatste heb je voor de kinderen de ‘Lampjes speurtocht’‘ waarbij kinderen een papier krijgen met 8 opdrachten. Indien deze allemaal volbracht zijn, mogen ze iets grabbelen uit de schatkist! Plezier verzekerd!

Wisten jullie dat het Philips museum uit 80% vrijwilligers bestaat? Hiervan zijn een groot deel ex-werknemers van Philips. Frapant toch?

Eindhoven

Philips museum

4. MU

Wie een bezoekje aan Eindhoven brengt, moet op één of andere manier zijn kennis voor design verrijken. Het MU heeft dagelijks exposities lopen en vormt een onderzoekend presentatie platform. Wie geen creatieveling is, moet hier toch even binnenspringen. Al is het om even de visuele cultuur van ontwerpen tot zich door te laten dringen. De exposities die hier plaatsvinden zijn uiteenlopend, van dans, lezingen, digitale kunst, bioart,…

Meer info vind je hier.

musum Eindhoven
Eindhoven museum
Eindhoven museum

5. Winkelen 7/7

Je leest het goed! In Eindhoven zijn de winkels 7/7 open, dus ook zondag! Lees hier wat onze favoriete winkels in Eindhoven zijn. (LINK INVOEGEN)

De winkelstraat van Eindhoven

We willen graag de beste gids van heel Nederland bedanken, Rik Verhallen en Eindhoven 362 voor het fijne weekend.

 

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.