fbpx
België

Weekendje Antwerpen – De leukste tips van een local

13 november 2019

Ontdek alle tips voor een geslaagd weekend in Antwerpen. Als trotse Antwerpenaren weten wij maar al te goed waar hotspots in Antwerpen te vinden zijn. Laten we beginnen met de eerste stap: het verblijf.

Unfold the city with A-Stay

A-Stay hotel is momenteel de place to be om te verblijven in Antwerpen. Het hotel is 2 minuten verwijderd van het centraal station van Antwerpen. Bovendien heb je de mogelijkheid om de stad te verkennen met een leenfiets. De auto kan je dus thuislaten.

Wat dit hotel zo bijzonder maakt is flexibiliteit. 192 jonge, gezellige kamers, tegen een betaalbare prijs die volledig naar jouw hand kunnen worden gezet. Zo voel je jezelf ten alle tijden thuis. Dit maakt dat het hotel geschikt is voor zowel een short als long stay.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A-STAY (@a_stay_citystays) op

Facebook: https://www.facebook.com/ASTAYAntwerp/
Website: https://www.a-stay.com/
Adres: Pelikaanstraat 86, 2018 Antwerpen

Lunchen in Tartine

Een bezoek aan Tartine tijdens  jouw weekend in Antwerpen mag zeker niet ontbreken. Tartine is een begrip in Antwerpen en kan je doen watertanden met een versgemaakt ei en een eenvoudige boterham. Bekijk hier alvast het menu.

Onze tip: vraag naar de huisspecialiteit, met complimenten van Het Is De Merckx 😉
Locatie: Minderbroedersrui 60, 2000 Antwerpen

Lunchen in Tartine

Secret hide-outs in Antwerpen

Unfold the city en ontdek onze secret hide-outs! Onderstaande locaties beschouwen wij als de geheime diamanten in ‘the diamant city’!

Steenplein boardwalk

Het steenplein is alom bekend onder de Antwerpenaren, maar de echte magie gebeurt rond zonsopgang en zonsondergang. Met een wijds uitzicht op de Schelde, krijg je op een heldere dag een echt kleurenspektakel. Verder is de kade ideaal om te picknicken of een flesje wijn te ontkurken.

Onze tip: Ga rond zonsopgang of zonsondergang
Locatie: Steenplein, 2000 Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lesley van Loon (@lesleystraveldiary) op

Vlaeykensgang

De Vlaeykensgang is voor vele Antwerpenaren een goed bewaard geheim. Begrijpelijk, want je zou er zo voorbijlopen. Echter, wil je even tot rust komen of zoek je een romantische locatie voor een foto, neem dan zeker een kijkje in dit schattig straatje.

Locatie: Vlaeykensgang, 2000 Antwerpen

 

De Vlaeykensgang

Stripwinkel Mekanik

Mekanik is de grootste comic bookstore in Europa en is leuk voor jong en oud. Zoek je naar een specifiek stripexemplaar of wil je juist jouw striphorizon verbreden.  Bij Mekanik ga je ongetwijfeld datgene vinden wat je zoekt.

Locatie: Sint-Jacobsmarkt 73, 2000 Antwerpen

Sustainable Belgian Fashion

Juttu is een Scandinavisch geïnspireerde winkel met een unieke mix van sterke merken en lokale initiatieven. Onder 1 dak vind je meer dan 100 lokale en internationale merken. Wij beschouwen Juttu als dé winkel voor de hippe, kritische en bewuste shopper! De algemene focus bij Juttu ligt dan ook op kwaliteit en duurzaamheid.

Locatie: Meir 19, 2000 Antwerpen

Dit waren onze local tips en zo ben je helemaal ready to unfold the city!

Krijg je niet genoeg van onze tips, bekijk dan zeker onze ontbijttips voor Antwerpen.

 Beleef de leukste activiteiten in Antwerpen, inclusief verborgen plekjes! Je vindt ze hier!

Nu is het aan jou: #unfoldthecity !

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.