Australië Reisinspiratie

Western Australia virtueel ontdekken

7 mei 2020
western australia

We mogen stilaan buiten komen, maar écht op reis gaan, daar moeten we helaas nog op wachten. Gelukkig heeft de dienst toerisme van Western Australia aan ons gedacht. Ze bieden hoge kwaliteitsvideo’s aan waarbij je het beste van de westkust van Australië kan zien. Vlieg boven de wijngaarden van Margaret River in het zuiden of bekijk de Horizontal Falls in het hoge noorden. Normaal zou dit je een week in een auto aan tijd kosten, nu kan het vanuit je luie zetel. Het is bovendien geen sinecure om al die highlights zo snel te bezoeken aangezien Western Australia de grootste staat van Australië is.

Kangoeroes op Lucky Bay Beach

Alsof je juist je eigen auto hebt gekocht in Australië. Vanuit je zetel kan je op één van de witste stranden van Australië rijden en van dichtbij een kangoeroe ontmoeten op Lucky Bay Beach. Hou je deuren of tent wel goed dicht want deze gozers weten dat toeristen veel lekkers bij hebben.

Orka’s in Albany

Je bevindt je in het zuidwesten van Australië waar ze misschien wel de mooiste natuur kunnen aanbieden. Bekijk de kliffen maar wandel niet te ver naar de rand! Neem een verrekijker mee want vanuit deze kustlijn kan je wel eens orka’s spotten.


 Margaret River en Hamelin Bay

Stap eerst in een drone en bekijk wat voor lekkers je allemaal kan drinken en eten in Margaret River. Daarna reis je een heel stuk verder in Western Australia naar Hamelin Bay. Daar hoef je maar enkele meters in het water te stappen voordat je een mantarog ontmoet.


Ngilgi Cave in Yallingup

Ook ondergronds heeft Australië veel te bieden. Laat je gidsen door de originele bevolking van Australië, de aboriginals. Zij vertellen je meer over de oeroude geschiedenis van dit land vol contrasten. Aan het kampvuur leggen de gidsen je uit wat de Ngilgi Caves betekenen voor zijn volk.


Zwemmen met dolfijnen

Wie wil er nu niet zwemmen met dolfijnen? Sowieso staat zo’n activiteit bij iedereen op zijn/haar bucketlist. De kans is groot dat je tijdens een doorreis in Western Australië zo’n opportuniteit tegenkomt. Spring van je privé boot in het water en ervaar hoe de dolfijnen met je mee zwemmen. Rockingham staat hiervoor bekend. Deze plek moet je zeker onthouden als je plannen hebt om Western Australia te gaan ontdekken in de toekomst.


Perth’s King Park

In slechts drie minuten krijg je de highlights van King’s Park voorgeschoteld in de hoofdstad van Western Australia, Perth. Zelf heb ik er ook rondgewandeld en ik kan het je eerlijk zeggen, dit park is belachelijk groot. Het is namelijk groter dan Central Park in New York City.

Dat wil wat zeggen.

Bovendien heb je hier een heerlijk zicht op de skyline van Perth.


The Pinnacles

Australië zit vol met mysteries en onopgeloste verklaringen voor enkele waanzinnige natuurverschijnsels. In Nambung National Park vind je daar één van: The Pinnacles. Duizenden pilaren van kalksteen steken hier willekeurig uit de grond. Hier rondrijden voelt wel alsof je op een andere planeet zit. In deze video kan je dit ervaren. Van plan om deze plek ooit te ontdekken? Probeer dan hier te overnachten zodat je de sterrenhemel kan zien tijdens je overnachting. Ronduit een waanzinnige ervaring. Bovendien krijg je hier dan gratis de zonsopgang en zonsondergang bij!


De Outback in Western Australia

Op reis gaan naar Australië is één ding, de Outback ervaren is iets totaal anders! Niet veel mensen krijgen de kans om de Outback überhaupt te zien, laat staan de Outback mee te maken in volle bloei. In Western Australia kan je ‘wild flower season‘ meemaken tussen juni en september afhankelijk waar je bent in deze gigantische staat.


Walvishaaien in Exmouth

Eén van mijn hoogtepunten in Western Australia was ongetwijfeld Exmouth. Dit dorpje aan het Ningaloo Reef heeft veel te bieden. Je hebt Cape Range National Park, de Exmouth Gulf en natuurlijk Ningaloo Reef zelf. De meeste mensen praten over het Great Barrier Reef, maar Ningaloo mag zeker meer aandacht krijgen. In onderstaande video kan je meezwemmen met de schoonheidskoning(in) van de oceaan, de walvishaai. Bovendien kan je dezelfde trip doen in Coral Bay.


Kamelen en dinosaurussen in Broome

Een can’t miss ervaring zijn de rode kliffen en het blauwe water van Broome. Aankomen in Broome in Western Australia voelt als een gigantische opluchting na ettelijke kilometers gereden te hebben. Het spreekt voor zich dat de meeste toeristen hier wel wat dagen doorbrengen, en terecht! Hieronder kan je op kameel de zonsondergang op Cable Beach meemaken en iets later zit je te zoeken naar een voetafdruk van dinosaurussen op Gantheaume Point.

Dit klinkt heerlijk absurd en vat eigenlijk Western Australia samen in een notendop.

Mimbi Caves in Fitzroy Crossing

Wanneer je Broome verlaat ben je op weg naar Darwin, de hoofdstad van de volgende staat, Northern Territory. Je verlaat nu écht de bewoonde wereld en gaat steevast af op avontuur. Dat vind je in Fitzroy Crossing. Laat je nogmaals begeleiden door het oudste volk ter wereld, de aboriginals. Vervolgens delen zij een zee aan kennis over het oeroude landschap en wat de grotten voor hun door al die jaren heen hebben betekend.


Horizontale watervallen

Ja hoor, je hoort het goed. In Australië kan je watervallen zien die horizontaal gaan. Om er te geraken moet je jezelf wel voorbereiden op een serieuze roadtrip! Omdat dit concept je brein waarschijnlijk aan het frituren is, is het best dat je meteen op de video klikt!


Voila!

Op sneltempo ben je door Western Australia gegaan. Vergeet zeker niet Rottnest Island en Karijini National Park niet op je lijstje te zetten als je beslist Western Australia te ontdekken. De staat waar ik meer dan acht maanden heb doorgebracht tijdens mijn Working Holiday jaar. Voor meer informatie over al mijn avonturen in Australië kan je hier klikken.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.